'Werk aan de winkel'

Voor de groepen 1 t/m 8 - de hele basisschool dus - heb ik het programma 'Werk aan de winkel' bedacht. Geen sinecure, omdat de 4-jarige nog maar net op school zit, terwijl die van 12 er bijna alweer afgaat.

De voorstelling begint met een grote kist, die te koop staat en door Tjip de Clown wordt aangeschaft. De inhoud wordt stukje bij beetje uitgepakt en met behulp van enkele leerlingen uit de hoogste groepen wordt een complete winkel opgebouwd d.w.z. er verrijst een echte voorgevel van een winkel (ik vergeet nog te vertellen dat één en ander gepaard gaat met veel gekkigheid, in woord en gebaar).
Na de pauze is er een heuse etalage te zien. Vervolgens gaat Tjip van alles kopen in de winkel, hetgeen hij met veel plezier aan de kinderen laat zien. Dat er af en toe iets uit elkaar valt of iets anders mis gaat, blijken de toeschouwers niet erg te vinden...

Ik bewaar hele goede herinneringen aan deze voorstellingen. Omdat het de hele school betrof - b.v. een jubileum van de school of het met pensioen gaan van een leerkracht - was het hele schoolfeest doorgaans een uitbundig gebeuren en dat vergrootte het succes van mijn optreden.

Tip van Tjip voor diegene die niet zoveel ervaring heeft met een zogenaamde diavoorstelling:
met het pijltje naast de grote foto zijn de foto's achtereenvolgens te bekijken. Wil je de foto's groter bekijken, klik dan op de knop rechtsboven naast de foto, vervolgens zijn de pijltjes in de foto te gebruiken.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.